Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Rendben

blumkedv

Delta fogó profil ezüst

Profi 18 mm-es tolóajtó fogó profil. Tükrös tolóajtókhoz kifejezetten ezt ajánljuk a kialakítása miatt.

Bruttó ár: 3583 Ft
Állítsa be a méretet!

raktaron
raktaron.png
Cikkszám: T2.07

Ismertető

Szép megjelenésű, ívelt felületű fogó profil. 18 mm-es betétre való fogó. Hasonló az Alfa fogó profilhoz, viszont ezt kifejezetten ajánljuk tükrös tolóajtók (16 mm bútorlap + 3 mm tükör) készítéséhez is!

Befűzős rövid-szőrű (ütköző) és szintén befűzős hosszú-szőrű (porzáró) kefecsíkokkal szerelhető. A befűzős kefecsíkok előnye, hogy nem tud leválni a fogó profilról...

A fogó profil a tolóajtó függőleges élén végigfut, így merevíti a betétet. Különösen, ha több darabból áll a betét (osztott a tolóajtó) fontos ez, hogy egy síkban összefogja a különböző elemeket.

  • Anyag: alumínium
  • Felület: ezüst színű, eloxált (az eloxálás javítja az alumínium felületét (keményebb felület) és megvédi a korróziótól)
  • Fogó profil hossza: 2,7 m vagy 5,5 m

Szerelés

A Delta fogó profil rugalmas anyaga erősen rászorul a 18 mm-es betétanyagra, így a legtöbb esetben nincs szükség további rögzítésre. Nagy súlyú, magas tolóajtóknál a fogó profil hátoldaláról van lehetőség csavarozni.

A Delta fogóhoz 2,5 x 2,5 mm-es falcot kell marni a betétanyag élébe, hogy elférjen a hátsó befűzős kefének kialakított nút.

A betétre gumikalapáccsal érdemes ráütni, az egyik végéről indulva, fokozatosan haladva előre.

Az oldalirányú ütköző kefét és a porzáró kefét csak bele kell csúsztatni a fogó profil oldalán található nútba, majd ezt a nútot a profil két végén kissé összenyomni, (pl. kombinált fogóval) hogy a kefe ne csússzon ki.
Érdemes az összes tolóajtó mindkét élét ellátni ütköző kefével, mivel tompítja a tolóajtó ütközését a korpusz oldalhoz és elrejti a korpusz esetleges görbeségét. A porzáró kefe a két pályán levő tolóajtók közti hézagot zárja le.

Delta fogó profil méretezése

A Weboldalon szereplő Blum vasalat és tolóajtó vasalat árak tartalmazzák a 10%-os kedvezményt.      

Fogyasztó Barát ÁSzF © Sevroland 2011-2017