Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Rendben

blumkedv

Valcomp Silent-Stop tolóajtó fékező, önbehúzó

Állítható erősségű fékező-önbehúzó mechanika Herkules görgőkhöz.

Bruttó ár: 10903 Ft
raktaron.png
Cikkszám: T3.55

Ismertető

Valcomp termék

Ez az önbehúzó mechanika Herkules 60 és Herkules 120 függesztett tolóajtó rendszerekhez való. Biztosítja a tolóajtó csendes záródását. Használatával elkerülhető a tolóajtó becsapása, nem fog durranni a szekrényoldalon. Ha lendülettel van a tolóajtó meglökve, optimális beállításnál akkor is lelassítja, majd lágyan behúzza az ajtót zárt állapotba.

Ennek a fékező mechanikának állítható a rugóereje, 3 fokozatban:

  • max. 40 kg-os ajtószárnyhoz
  • 40-60 kg-os ajtószárnyhoz
  • 60-80 kg-os ajtószárnyhoz

Egy oldalra csillapítós típus, tehát ezen túlhúzni az ajtót nem lehet. Ezzel a mechanikával lehet a tolóajtó útjának egyik végpontját meghatározni. 

A tolóajtó kinyitásakor enyhe erőkifejtéssel kell húzni az ajtót az első kb. 10-15 cm távon, mivel ekkor lesz felhúzva a rugó.
Ez egyben használható gyerekzárként is, az 1-2 éves gyerek nem tudja az ajtót elhúzni...

A felhúzott rugót záráskor egy kis ellendarab aktiválja, ami behúzza a tolóajtót, miközben a gázrugó csillapítja a lendületet.

Szerelés

A behúzás erősségét (rugóerőt) kétoldalt, egy kis fület megfogva és másik pozícióba helyezve lehet állítani. (részletesen a szerelési rajzon és a videón)
A Silent-Stop mechanika a sínben van rögzítve, a rugót aktiváló elem pedig a tolóajtóra van felszerelve. Figyelni kell ennek az aktiváló elemnek a pontos elhelyezésére, mert ez határozza meg, honnantól kezdődjön a fékezés.

Részletes szerelési útmutató és méretezés: Letöltés

A Weboldalon szereplő Blum vasalat és tolóajtó vasalat árak tartalmazzák a 10%-os kedvezményt.      

Fogyasztó Barát ÁSzF © Sevroland 2011-2017